Karen Brinck Logo

 

Mijas

Velkommen til et kig til Andalusien og til min dejlige lejlighed i Mijas

I Sydspanien i Andalusien i hjertet af den lille hvide bjergby Mijas, ligger min lille studie/atelier-lejlighed. Lige overfor byens smukke og historiske rådhus. Lejligheden er på 50m2 bestående af stue, soveværelse, køkken og bad. En skøn terrassen på 50m2, med en storslået udsigt ud over bjergene og Middelhavet. Går man ind ad indgangen lige overfor rådhuset ligger lejligheden på 3. sal. Går man ind af indgangen på bagsiden af huset, ligger lejligheden i gadeplan. Ret praktisk hvis man køber tunge ting og handler stort ind. Der er alt lige i nærheden. Små hyggelige caféer, restauranter, butikker, det lokale madmarked, ja alt hvad man behøver.


Ejendommen hedder EDIFICIO MIRAPENA og er bygget i 1975. Den havde meget fint besøg af Dronning Sofia i 1993, det står på en mindeplade ved hovedindgangen. Jeg må finde ud af hvordan det hænger sammen. Her bor flest Spanier, nogle Englændere og så mig. Der er mange turister i byen i løbet af dagen, det stilner af om aftenen og her er dejligt stille om natten.

 

 

Om sommeren går der bus til Fuengirola 3 gange i timen, herfra er der tog til Malaga, også 3 gange i timen og et væld af busser til alle de omkringliggende byer. Vil man til stranden er det bare at gå 10 min. gennem byen i Fuengirola og du har den skønneste badestrand og havnen med en masse små restauranter og tapasbarer.

Der er masser af dejlige stier i bjergene lige bag byen. Her er rig mulighed for god motion. Mijas har også et dejligt udendørs svømmebassin i parken, lige uden for byen. En god gåtur på 20 minutter.

Jeg elsker at være hernede. Folk er super hyggelige og hjælpsomme og jeg møder så mange spændende mennesker. Jeg er her så tit som muligt, når jeg kan købe en billig billet og kan få fri fra job. Jeg har staffeli, malegrej, pensler og farver i lejligheden og når inspirationen kommer over mig, males der på livet løs. Det er de helt rette omgivelser at være i, her er mulighed for at gå i dybden med malerierne og at få ro i sjælen.